Specialisti in specialistica

specialistsE plina tara de specialisti, toata lumea se pricepe la orice, toti isi dau cu parerea, toti stiu ei mai bine decat adevaratii specialisti cum se face treaba ca lumea.

La orice eveniment ii vezi ca apar si discuta intre ei ba ca ala de la Salubritate nu da bine cu matura, ca pompierul nu tine bine tulumba, ca medicul nu se pricepe sa puna un diagnostic sau ca invatatoarea lu’ ala micu nu stie sa predea.

Daca persoanele respective ar discuta doar intre ele, nu ar fi nici o problema; dar, de cand s-a raspandit Facebook-ul, prostia se raspandeste cu viteza luminii.

Pentru ca onor’ specialistii lu’ peste nu se multumesc sa-si spuna unul altuia impresiile, le publica pe reteua sociala si atrag amatorii de senzationalisme asa cum un rahat proaspat atrage mustele.

Inculti, necunoscatori, naivi sau doar prosti, toti iau de buna relatarea si o imprastie mai departe.

Si uite asa se pornesc revolutii, revolte sau doar simple incaierari virtuale pentru ca un prost n-a fost in stare sa inteleaga o situatie si a tras o concluzie gresita.

De aia societatea romaneasca sta pe un butoi cu pulbere, gata sa explodeze oricand: pentru ca lumea sare aproape mereu si musca din cea mai facila explicatie, dar care, de cele mai multe ori, este eronata.