Cronica de antimicrobist: nu mi-a placut meciul!

160610172909-02-euros-france-romania-0610-super-169

Toata lumea se ingramadeste sa spuna ce bine a jucat Romania aseara cu Franta, ce performanta, ce echipa avem si asa mai departe. Unicul argument pentru faptul ca Romania ar fi jucat bine pare sa fie ca a luat bataie la doar un gol diferenta.

Daca e sa fim corecti cu noi insine, sa nu ne mai mintim, asr trebui sa recunoastem doua lucruri: in primul rand ca Romania a jucat prost, si, in al doilea rand, ca Franta a jucat la fel de prost.

Putina lume isi aminteste de jocurile Romaniei din perioada de glorie. Eu imi amintesc si de aceea pot sa fac niste comparatii.

– pasele nu s-au legat deloc. Dupa doua-trei pase, pierdeam mingea sau o trimiteam direc la adversar.

– portarul nostru degaja tot timpul spre jucatorii francezi

– la jocul aerian eram pe dinafara, saream contra-timp

– cand vedeam ca nu mai putem opri adversarul, il faultam

– ne-a fost frica sa sutam spre poarta

– aruncam mingea in careul francezilor, dar acolo nu era nimeni sa o preia si sa suteze

– ne-a fost frica sa jucam ofensiv, am facut ceea ce facem de ani de zile: fragmentam meciul si tragem de timp

Acum, nici cu francezii nu mi-e rusine. Parca nu a fost echipa Frantei. Au jucat si ei dezlanat, au pierdut mingea uneori prea usor, s-au temut sa atace si ei, le-a fost frica de joc.

Una peste alta, a fost un joc in care fiecare echipa s-a temut de reactiile publicului, nu de adversar. Francezilor le-a fost frica sa nu se faca de ras in primul meci, noua, sa nu dam chix si sa o luam la o diferenta foarte mare.

Din astea doua frici combinate a iesit un joc mediocru, fara spectacol, cu multe mingi irosite si fara o actiune individuala care sa aduca putin spectacol…

1 COMENTARIU