Bacau: De ce a fost evacuata Politia locala din sediu?

politia-locala

dnaFaptele sunt simple:

Anul trecut, DNA trimite o adresa catre Consiliul Judetean Bacau in care ii cere sa-i gaseasca si sa-i dea un imobil deoarece sediul actual in care-si desfasoara activitatea este prea mic. Musai, are nevoie de un imobil cu 20 de camere si sase locuri de parcare.

Consiliul Judetean se cauta si gaseste: sediul Politiei locale, o cladire care apartinea judetului dar care, de la infiintarea Gardienilor Publici a fost data acestora si, ulterior politistilor locali.

In februarie, Politia locala este evacuata cu executorul judecatoresc si e nevoita sa-si caute alt sediu.

Se face procedura de licitatie pe Bursa de Marfuri si se adjudeca: politia se va muta intr-o cladire a unui agent economic, langa Insula de Agrement, si va plati pentru asta 700.000 de euro pentru zece ani de chirie.

Maine este programata o sedinta a CJ in care consilierii sunt invitati sa voteze un contract de administrare, potrivit caruia DNA Bacau va primi fostul sediul al Politiei locale pentru 25 de ani gratuit dar numai dupa ce va fi reparat si modernizat pe cheltuiala judetului.

Concluzia o trage fiecare.

2 COMENTARII

 1. Pai, de ce a fost evacuata era problema? Eu stiu ca : 1.CJ n-are nici o treaba cu politia locala
  2.CJ este proprietar asa ca poate sa-si schimbe chiriasul dupa preaviz etc, etc
  3.Amenajarile probabil trebuiesc facute – si cand schimbi camera dai un var pe perete – presupun ca cei de la Politia Locala n-au lasat spalat si maturat.
  4.Daca e vreo problema de legalitate, rugam noii chiriasi sa ne lamureasca- cine ar putea-o face mai bine decat ei.
  Te gandeai ca fostul presedinte ar putea beneficia de ceva clementa pentru ca le-a dat celor de la DNA un acoperis deasupra capului? Esti copil….

 2. 1. Asa cum a dat cladirea gratis DNA, CJ putea sa lase Politia locala in imobil. Acum, vom plati din buzunare 700.000 de euro pentru chirie.

  2. Cum spuneam si la 1., CJ putea sa ne faca o economie in buzunare

  3. Amenajarile sunt una, modernizarea e alta.

  4. Unde am spus ca e problema de legalitate?

  5. Nu ma gandeam la ce te gandeai tu.