Ai dracu’ evazionisti…

portmoneu-cu-baniPolitistii bacauani au cutreierat vreo noua comune din judet sa vada daca se respecta legislatia in materie de comert si daca se baga in casa de marcat toate incasarile.

Ce sa vezi, in magazinele din noua comune s-au gasit neevidentiati in casele de marcat fix 1027 de lei! Banii au fost confiscati, sa se invete negustoru’ sa nu mai dea la caiet si sa bage si ultimul leut la casa ca sa fie impozitat, ca doar de acolo vine grosul la buget! Sau nu.

Acum nu cred ca e clara dimensiunea problemei: din noua comune ale judetului, politia economica a gasit doat 10 milioane de lei vechi nebagati in contabilitate? Cate un milion si ceva de comuna?

Pai, frate, dar asta inseamna ori ca lumea respecta legislatia si nu se baga la fraudat bugetul, ori ca in zona rurala a judetului comertul este la pamant.

Pana la urma, 10 milioane confiscate nu reprezinta cine stie ce suma. Nici pentru buget, nici pentru comercianti. Asa ca, pentru banii astia gasiti nefiscalizati s-au dat amenzi de 31.500 de lei.

Sa le iasa pe nas gandul ca pot trai din comert!

Da’ ANAF-ul nu are curaj sa calce pe la tara? Si, in general, ANAF-ul si Politia Economica au curaj sa-i calce pe marii agenti economici sau firmele straine? Sau numai astia mici, care nu au protectie, primesc onoarea de a fi controlati?

1 COMENTARIU