Reducerea birocratiei adica…

bureaucrat_2Acum cateva zile s-au entuziasmat unii ca guvernul a decis reducerea birocratiei si a dat niste norme in sensul asta. Una dintre ele a fost ca taxa de pasaport sau cea de permis nu se mai plateste la CEC, ci in vreo trei alte locuri, la care ajungem imediat.

Pana atunci, sa specificm ca toata aceasta schimbare s-a facut peste noapte. Azi-dimineata, de exemplu, cei care s-au dus la CEC sa-si plateasca taxa pentru schimbarea pasaportului au aflat ca nu se mai plateste acolo. Pana ieri s-a putut, de azi nu se mai poate. Dar asta nu e nimic, insa, desi ordonanta a fost publicata pe 30 iunie, institutiile din teritoriu abia astazi au aflat de ea si au purces la informarea publicului.

Cat despre modalitatile “alternative” de plata astea sunt asa: ebanking, mandat postal sau la coada la Trezorerie.

Ceea ce nu inteleg este de ce, daca au diversificat punctele de incasare, nu au pastrat si CEC-ul. Sa fie, oare din cauza unor interese obscure legate de faptul ca e banca de stat si au unii niste interese sa o faulteze? Poate.

Acum, sa zicem ca sunt unul dintre miile de romani veniti in concediu in tara ca sa-mi schimb actele.

Prin e-banking sau virament bancar nu pot plati ca nu am conturi in tara.

Ramane sa merg la posta sa trimit mandat postal sau sa ma asez la coada la Trezorerie unde sa depun cererea si apoi la alta coada sa dau banii.

Ce era coada la CEC ce mi-e coada la Posta sau la Trezorerie?

Dar se cheama ca am mai prostit niste fraieri cu reducerea birocratiei…