Cum se construieste biografia unui postac al Partidului Romania Unita

De cateva zile ma tot indeamna anumite personaje de pe facebook sa vad niste poze cu speranta neamului romanesc, Marian Munteanu, care a initiat o platforma civica revolutionara si va salva tara si la vara o sa fie cald.

Doi dintre cei care-l promoveaza pe Facebookul din Bacau pe Marian Munteanu se numesc Alexandru Cancicov si Selena Bacauanu, identitati create cu o oarecare grija. “Oarecare” nu inseamna ca nu sunt o multime de indicii care ne arata ca personajele sunt inventate, avand in vedere ca fotografiile asociate conturilor lor sunt furate.

De exemplu, Alexandru Cancicov foloseste imaginile unui deputat rus, Alexei Valentinovici Misin:

cancicovmisin

Alexandru Cancicov, conform descrierii de pe facebook, lucreaza ca si consultant la Banca Nationala a Romaniei si posteaza, periodic, imagini de la “serviciu”:

Daca va uitati cu atentie, pe calendarul de pe perete este steagul Rusiei.

Intr-o alta fotografie il vedem pe “Alexandru Cancicov” la o conferinta de presa cu un afis al Partidului Romania Unita lipit pe o coloana.

s4

Daca ne uitam bine, vedem ca afisul e pur si simplu fotosopat.

Dansul are si opinii politice ferme:

s5

Cat despre Selena Bacauanu, dansa e intr-o permanenta stare de confuzie: nici nu-si mai aminteste cum arata. Are cel putin trei poze diferite de profil, poze care infatiseaza, evident, persoane diferite:

Si ca sa fim mai precizi, cel putin una din imagini este furata:

p4

Si pentru ca, dupa cum spuneam persoana in cauza este foarte confuza, in 2015 incepe Colegiul Alecsandri dupa ce in 2011 terminase Universitatea:

Selena a fost si in Franta:

fr1

Dar, daca ne uitam mai bine, ca si in cazul colegului sau virtual, poza este trucata. Chiar prost: se vede cum sigla Euro 2016 a fost plasata peste fotografie. O fotografie facuta in orasul ucrainian Lviv.

Pentru ca vedem in spatele domnisoarei, pe acea copertina galbena, o adresa de Internet: http://www.kumpel-tour.com/ Adresa apartine unei firme de turism, specializata in turul orasului Lviv.

Ce mai au in comun cele doua personaje? Pai, intre doua reprize in care ne administreaza mesaje nationaliste, propuneri de a vota Partidul Romania Unita, sau atentionari ca vine Marian Munteanu, cei doi s-au declarat fanii lui Cristinel Manolache, candidatul PSRo la primaria Bacau: