“Reducerea birocratiei” nu a redus nimic

reducerea-birocratiei Cand spuneam ca manevra guvernamentala de asa-zisa reducere a birocratiei nu e decat o mutare a cozilor de la Posta la Trezorerie, ziceau unii ca vorbesc prostii.

Iata, insa, ca s-a dovedit (inca o data) ca am dreptate.

Incepand de ieri, trezoreriile din tara au fost blocate de cei care doresc sa plateasca taxa pentru pasaport, care, odata, se platea la Posta, iar dupa ce onor’ Guvernul a decis sa reduca birocratia se plateste la Trezorerie, ca celelalte doua modalitati (prin banca sau mandat postal) sunt ori necunoscute, ori imposibile pentru cei care vin vara in tara ca sa-si reinnoiasca actele.

Solutia cea mai simpla este sa se mai dea inca o ordonanta in care sa se dea voie si Postei sa incaseze taxele pentru pasaport.

Solutia si mai simpla este sa se revina la situatia de la Trezorerie, in care depuneai actele si plateai la un singur chiseu; azi te duci si stai la o coada ca sa depui foaia de varsamant si, apoi, te asezi la alta coada, ca sa platesti.

3 COMENTARII

 1. Am platit taxa de pasaport astazi la un oficiu postal.

  Se poate plati prin mai multe modalitati, inclusiv transfer bancar, insa trebuie asteptat pana cand vor “trage” banii din cont. Tot ce trebuie sa printezi este tranzactia efectuata (in cazul in care ai home bank).

  Cred ca e mai bine acum, avand mai multe modalitati de plata.

 2. Îmi cer scuze pentru confuzie, când am spus ca e mai bine acum, m-am referit la faptul ca există mai multe modalități de plată. Dacă nu mă înșel, înainte nu se putea plăti decât la CEC, și nu putea plăti la orice filială, ci trebuia musai la una din sectorul / orașul în care aveai domiciliul.

  Sunt mai optimist, de aceea orice schimbare (sau mai bine zis orice tentativă de schimbare) în bine o consider binevenită.
  Oricum sunt conștient de faptul că orice schimbare / noutate în relația statului cu cetățeanul este aplicată fără nici un pic de bun-simț.
  Aplică de 1000 de ori și abia după gândește puțin (nu prea mult că obosesc).