In tara lui Caragiale

13645176_1043672512387116_6716599989055806107_nDupa cum se stie, primarul Craiovei, Olguta Vasilescu, a fost retinuta intr-un dosar in care a fost acuzata de primire de foloase necuvenite materializate in… intentii de vot. Adica, au explicat procurorii, niste firme varuisera niste blocuri si, prin asta, au determinat niste alegatori sa-si doreasca sa voteze cu Olguta.

Dovezi? Pai, ce nevoie mai are Justitia noastra de dovezi când exista atâtia denuntatori?! Pentru ca lucrurile au mers mai departe si, in tara lui Caragiale, a aparut un nou dosar contra primaritei. De data asta in urma unui denunta al unui tânar presedinte de asociatie de proprietari.

13895131_1043672585720442_6455323608100733892_nCare s-a simtint amenintat de faptul ca Olguta Vasilescu a declarat, dupa ce a iesit de la tribunalul in care se judecase cererea sa de arestare in primul dosar, ca “nici o fapta buna nu ramâne nepedepsita”.

Asa ca Asociatia de Proprietari face o plângere penala deoarece reprezentantii sai “se simt amenintati de pedeapsa la care face referire” Olguta Vasilescu.

Dar lucrurile nu se opresc aici! Punctul al doilea al plângerii penale semnate de presedintele de asociatie de proprietari este dedicat unei “vizite neplanificate a unei echipe RDS la domiciliul presedintelui” asociatiei.

Echipa primise ordin sa traga fibra optica in urma unei solicitari depuse, se pare, de presedintele asociatiei. Ca a fost vorba de o incurcatura, ca presedintele-denuntator nu-si mai aminteste ca a depus cererea, cert este ca vizita echipei de la operatorul de cablu i s-a parut suspecta si omul a depus plângere penala pentru “oprirea intimidarii” formulate de Olguta Vasilescu si “a verificarii intentiei echipei RDS”.

Ca sa avem o imagine clara asupra persoanei respective, sa mai precizam ca este aceeasi persoana care a denuntat-o pe Olguta Vasilescu in problema varuirii fatadelor, in numele Asociatiei de Proprietari in urma unei sedinte la care ar fi participat doar opt locatari din 100.

Si tot el este cel care, in 2009, a reusit, dupa ore de discutii si proteste, sa inregistreze la Finantele Publice din Craiova un contract scris pe hârtie igienica conform caruia se angaja sa invete porcul vecinului sa calculeze taxe si impozite pe calculator, iar daca nu reusea, se obliga sa plateasca o despagubire in moneda statului Botsuana.

Problema nu este ca exista astfel de persoane. Statistica ne spune ca fiecare tara are parte de cetateni de acest gen.

Problema este ca denunturile penale formulate de acest gen de persoane sunt luate in serios si transformate in dosare penale. Iar alti cetateni sunt arestati pe baza acestor dosare iar viata lor este distrusa si cariera compromisa.

Acum, nu trebuie sa mai desenez ca daca nu ar fi existat anumite interese, dosarele penale realizate pe baza acestor denunturi ar fi fost infirmate.

4 COMENTARII

  1. Deci PSD e la putere de 4 ani si tu sugerezi ca justitia tine cu PNL-ul? Amuzant…
    Olguta Vasilescu are alte bube, nu varuirea a 3 blocuri. Totusi, daca niste firme au varuit niste fatade de bloc fara sa fie platite, trebuie vazut de ce. Daca a fost o sponsorizare, trebuie vazut de ce o firma privata merge sa varuiasca fatadele unor blocuri proprietate privata si o face cu titlu de sponsorizare. Care a fost interesul? Cine a beneficiat?

  2. Tu ataci in articol Justitia pentru ca tii partea PSD-ului. In cazul Vasilescu, Justitia trebuia sa se autosesizeze. Eu nu discut persoanele private care uneori bat campii, dar alte ori pot avea dreptate. Eu am comentat despre fapta in sine. Prea putin ma intereseaza cine e denuntatorul… Daca maine vine la tine Primarul Bacaului si iti repara masina “gratis”, tu nu iti pui nici un semn de intrebare? Nu te intrebi DE CE si CU AI CUI BANI, dar mai ales DE CE CEL CU BANI I-AR DA PRIMARULUI DIN AVEREA SA?