Sariti, explodeaza bombele chimice din alimente!

produse_post3_35169800Vechile noastre cunostinte de la Asociația pentru Protecția Consumatorilor (cei care atrageau atentia asupra pericolului uleiului de turnesol din alimente, fara sa-si dea seama ca era vorba de o traducere proasta pentru uleiul de floarea soarelui) revin cu noi amanunte despre bombele chimice din alimentatie.

Baietii au pus mana pe niste produse de post si s-au apucat de citit etichete. Iar pentru ca substantele trecute acolo aveau denumiri ciudate, rezulta, in mod logic, ca sunt toxice.

Zice APC ca a gasit “Fasole bătută cu benzoat de sodiu, sorbat de sodiu și acid citric“.

Benzoatul de sodiu este conservant si se gaseste in mod natural in coacăze, prune, prune uscate, corcodușe, cireșe, cuișoare, și mere.

Sorbatul de sodiu este un conservant artificial dar in unele alimente se gaseste si sub forma de acizi grasi naturali.

In fine, acidul citric este sucul de lamaie.

Desigur, nu e recomandat consumul acestor substante in doze mari, dar APC ar trebui, inainte sa iasa cu aceste prostii, sa verifice daca dozajul acestor substante in produse este in limitele admise. Dar asta inseamna, insa, un efort mai mare decat simplul citit al etichetei.