Penibilul abia de acum incepe

Alleged-Romanian-gun-dealers-in-Sky-News-featureFaptul ca autoritatile romane au reusit intr-un interval extrem de scurt sa dejoace conspiratia “jurnalistilor” de la Sky News nu denota, in mod necesar, faptul ca organele ar deborda de inteligenta.

In fapt, la o astfel de manipulare mediatica trebuia raspuns cu actiuni menite sa duca intentia britanicilor in derizoriu. Sa arate ca autoritatile stiu despre ce este vorba dar nu dau doi bani pe prostiile debitate.

Insa, in loc sa se raspunda intr-un mod care sa determine publicul sa reactioneze impotriva celor care au scris scenariul si l-au pus in practica, autoritatile incep sa-i aresteze pe nefericitii care au jucat rolul traficantilor. Acuzele sunt cat se poate de ilare: nerespectarea regimului armelor si munitiilor si difuzarea de informatii false.

Fiecare din cele doua acuze poate fi demontata foarte usor de un avocat incepator; in special cea referitoare la difuzarea de informatii false. Nu de alta, dar daca s-ar lua in serios aceasta acuzatie, am ramane fara presa in Romania.

De asta zic ca, daca pana acum au reactionat bine, oragnele de ancheta incep sa se acopere de penibil cu aceste arestari. Mai ales ca oamenii au recunoscut, nu sunt pericol social, n-ai de ce sa-i tii in arest.

Dar, na, puterea obisnuintei…