Iar nu este apa in oras si s-a umplut Facebook-ul de vaiete. De acuzatii, de proteste, injuraturi si luari de pozitii. Ai zice ca Bacaul este pe cale sa se revolte.

Dar te uiti in fata Primariei si vezi ca nu e picior de protestatar, nu e nimeni care sa ceara socoteala administratiei, sa ceara satisfactie primarului si sa-l intrebe de ce nu e apa in oras.

Problema cu apa nu este noua, desi ni s-a tot promis ca daca scoatem banu’ si platim un pret mai mare pentru a ne imprumuta de la BERD, vom rezolva aprovizionarea Bacaului cu apa de la Valea Uzului.

Aductiunea s-a facut, basca statie de tratare, problema este ca s-a folosit o portiune de conducta deja existenta, veche si care cedeaza des.

Avaria de ieri a fost reparata in cateva ore, insa degeaba: umplerea sistemului dureaza 24 de ore si abia miercuri pe la pranz se va relua furnizarea apei.

Odata, insa, Bacaul mai avea si un sistem de siguranta. De fapt, e vorba de primul sistem de aductiune, cel care capta apa in puturile de la Gheraiesti. Acestea au fost, insa, dezafectate, puse in conservare sau asa ceva; cert este ca nu poate fi folosit pentru a furniza apa in cazul in care varianta Valea Uzului nu functioneaza…