Romanul e obisnuit sa politizeze totul si daca nu injura primarul atunci cand calca stramb prin propria curte, nu se simte bine.

Criza apei in Bacau, cauzata de doua avarii consecutive, a dat prilejul multor bacauani sa constate ca e mult mai usor sa injuri pe cineva decat sa-ti pui mintea la contributie si sa incerci sa gandesti. Politrucii au incercat si ei sa scoata capul si sa arunce hardaiele cu rahat in capul celor aflati acum la Putere, desi, daca ne gandim bine, problemele au fost cauzate tocmai de administratia in care ei se aflau la butoane.

Ca sa fie clar: nu e de vina primarul ales acum doua luni ca o conducta veche de peste 30 de ani a cedat pentru ca fosta administratie nu s-a ingrijit de ea.

Pe de alta parte, este clar ca trebuie facut ceva; situatia nu mai poate continua. Nu se mai poate ca atunci cand crapa conducta principala sa nu existe o solutie de avarie.

Sa nu uitam, insa, un paradox: compania de apa inregistreaza profituri an de an pe seama preturilor mari de vanzare ale apei chioare dar nu se considera obligata sa reinvesteasca vreu leu si asteapta ca banii sa vina de la Primarie.

1 COMENTARIU

 1. Stai ca povestea e un pic mai complexa!
  CRAB-ul nu e doar a Mun Bacau ci a regiunii. Gaina a fost tinut in scaun atat de Stavarache (PNL) cat si de Benea (PSD). Acum avem primar PSD, dar din pacate n-are oo sa-l zboare pe Gaina de acolo. De ce? Pentru ca Gaina e foarte bine conectat la bani publici din care da unde trebuie (adica la partide si politicieni).
  Sunt curios daca Necula, ca primar, va lua vreouna din urmatoarele actiuni:
  – sa-l zboare pe Gaina si pe toti cei din conducerea CRAB. Municipiul Bacau este actionar majoritar si poate schimba Directorul General;
  – sa depuna impotriva CRAB dar si impotriva dlui Gaina plangeri penale pentru neglijenta in serviciu;
  – sa solicite DNA investigarea contractelor de modernizare a retelelor CET pe care BRANPIS le-a castigat si care nu s-au predat la timp astfel incat Primaria a pierdut fondurile contractate.
  Cel mai probabil ca nu… dar sa nu uite ca 4 ani de mandat trec repede… Deja lumea il injura pe fata. Inca 2-3 intreruperi din astea si s-ar putea sa il scoata si pe el lumea din primarie…