Sunetul strazii care striga “Jos Comunismul” incepe sa aduca tot mai mult cu “Jos Burghejii” anilor ’50. Volga neagra e inlocuita de SUV-ul de la BMW-ul luat cu banii rupti de la bugetul Sanatatii, lampa lui Ilici, cu smartphonul si lupta de clasa cu lupta impotriva coruptiei.

Gastile din fruntea statului se lupta pentru Puterea Absoluta si in urma rasar cadavrele politice ale victimelor colaterale. In anii ’50 ii luau noaptea si-i duceau la Aiud, azi ii iau ziua in amiaza mare, sub atenta supraveghere a camerelor de televiziune, chemate pe surse sa transmita poporului imaginea coruptilor prinsi de vitejii luptatori pentru dreptate.

Romanii striga din toti rarunchii bucuria eliberarii de sub jugul mafiot. Direferenta este ca, astazi, marea majoritate este prinsa in plasa de paianjen a propagandei si crede ca tot ceea ce i se spune este adevarat.

Poporul aplauda luptatorii care se infrunta cu Mafia apoi, dupa ce luptatorii si-au facut treaba si sunt abandonati de fostii parteneri, acelasi popor ii scuipa in freza, convinsi ca “deviationistii” isi merita pedeapsa.