Mai sunt cateva zile pana la inceperea scolii si apele se tulbura din cauza deciziei Inspectoratului Scolar Judetean de a schimba masiv directorii de unitati scolare. Pe de o parte, sefa ISJ sustine ca are argumente pentru schimbari, insa nu le face publice. Pe de alta parte, suntem obisnuiti ca partidele aflate la Putere sa-si impuna oamenii in functii de conducere; acum a facut-o PSD, data trecuta a facut-o PNL.

Asa ca e cazul sa scoatem din discutie componenta politica: oricat ar protesta liberalii fata de aceste schimbari, faptul ca, in trecut, au procedat la fel, face ca protestul lor sa cada in desuetudine.

Alta este problema si se va vedea in prima zi de an scolar cum vor evolua lucrurile: ca directori competenti au fost trasi pe dreapta pentru ca, locul lor sa fie ocupat, de persoane cu spate politic. Oricat s-ar stradui PSD sa nege, exista numeroase situatii de acest fel si asta se vede cu ochiul liber. Si poate trage greu la cantarul alegerilor din decembrie.

Deja se anunta proteste in prima zi de scoala iar in spatele acestor miscari de trupe nu trebuie cautata vreo formatiune politica. Nu, parintii si elevii, care se presupune ca ar trebui sa fie beneficiarii actului educativ, se pregatesc sa-si spuna parerea despre ceea ce s-a intamplat in aceasta vara, in invatamant.