Daca a fost atac aerian, de ce camioanele sunt ciuruite de gloante?

truck

Acesta este unul din camioanele despre care se spune ca au fost atacate de aviatia ruso-siriana.

Precum se vede, structura sa este aproape completa. O racheta ar fi spulberat camionul. Acesta insa pare relativ intreg.

Cu exceptia gaurilor de gloante care se vad in fata si in lateral la cabina soferului. Gloante de arma automata, as indrazni sa spun chiar de un kalasnikov.

Gaurile sunt trase la un unghi imposibil pentru un avion, ca sa nu mai vorbim de grupare si de cat de bine s-a ochit. O mitraiera de avion nu ar fi avut aceasta precizie.

Sa vedem, insa, cum arata un camion atacat de un avion militar.

maxresdefault

Sunt cateva diferente, nu?! Camioanele lovite de rachete nu prea mai seamana a masini, sunt rupte, structura le este grav avariata.

Dar sa ne mai uitam la ceva. La modul in care politistii francezi au oprit acel camion care a ucis zeci de persoane la Nisa:

french

Sa comparam gaurile de gloante:

comparatie

Nu-i asa ca par asemanatoare?

Adica, daca politistii francezi au tras in cabina ca sa nimereasca soferul pentru a oprit camionul, de ce sa nu presupunem ca si in cazul convoiului ONU nu s-a intamplat la fel, dat fiind faptul ca gaurile de glont sunt asemanatoare?

Si daca avem in vedere modul in care arata camionul, adica aproape intreg, putem concluziona ca a fost vorba despre un atac la sol, si nu unul aerian.

Adica, sa ne imaginam ca suntem intr-o pozitie ingrata dupa ce avioanele noastre au atacat trupele care lupta impotriva Daesh si lumea intreaga ne arata cu degetul. In plus, politicienii nostri au ajuns la un acord de armistitiu care nu ne convine, pentru ca interesele noastre militare sunt altele.

Ce facem? Impovizam. Solicitam aliatilor nostri din al-Nustra sau alta grupare pe care o aprovizionam cu arme si bani sa atace convoiul umanitar al ONU si, apoi, dam repede vina pe rusi. Iar cu ajutorul presei internationale, care va rostogoli subiectul, cine sa-i mai creada pe rusi? Si cine sa-si mai aminteasca de faptul ca am omorat vreo 80 de luptatori guvernamentali sirieni?

Cam asa se poarta razboaiele moderne. Cu atacuri la sol si transmisiuni prin satelit.

2 COMENTARII