In timp ce dormeati…

In vreme ce va certati pe tema DNA vs Oprea & Parlament, in tara s-au intamplat cateva lucruri pe care nu le-a bagat nimeni in seama. Sau poate, asta a fost si interesul.

In primul rand, brusc, cei 10.000 de romani care s-au inscris in Registrul Electoral pentru a vota in strainatate s-au facut 600.000. Peste noapte. Si nimeni nu a iesit cu o explicarie care sa lamureasca acest mister. Cum, daca timp de un an Registrul pentru diaspora a fost pustiu, dintr-o data s-a populat cu 600.000 de alegatori?!

In al doilea rand, ce am auzit? Seful politiei din Bihor a facut accident de masina. Si nu era masina lui, ci a lui Vasile Blaga, cica. Si in masina s-ar fi gasit 700.000 de euro. Si “societatea civila” tace precaut. Organele statului, mai ales cele specializate in anticoruptie, tac. Pai sa fi fost vre-un fraier de la partidul gresit, ce mai bubuiau televiziunile acum, ce ne mai explicau, doct, unii, cum sta treaba…

In al treilea rand, o instanta a decis ca procurorii DNA i-au incalcat dreptul la aparare Olgutei Vasilescu. Ca i s-a dat mandat de interceptare pe “siguranta nationala”. Ca s-a plantat tehnica de interceptare pe un agent provocator care a fost trimis s-o faca sa vorbeasca. Si altele. Si nimeni din ONG-urile astea specializate in apararea drepturilor omului nu reactioneaza, nu iese cu un comunicat macar. Nimeni nu se gandeste sa iasa in strada, ambasadele tac.

Daca dam la o parte fumigenele servite de presa nationala, de bloguri sau de liderii de opinie de pe facebook, gasim motive reale de proteste…