Dupa cum se stie, un jandarm a fost omorat intr-un accident rutier petrecut la finele lunii august. Barbatul a fost lovit de o masina in timp ce traversa strada, pe trecerea de pietoni.

Soferul care a provocat accidentul este bolnav (sufera de o boala neurologica) si are certificat de handicap de gradul I.

In mod normal, n-ar fi trebuit sa mai aiba dreptul sa conduca, insa institutiile care trebuiau sa colaboreze in acest caz nu au facut-o. Pentru ca legislatia este alandala.

Cum soferul care a produs accidentul avea 79 de ani, a fost lasat in libertate. Nici nu bause, nici nu fugise de la locul accidentului. Nu erau motive sa fie arestat.

Acum cateva seri, acelasi barbat se afla intr-o masina care a fost oprita de politie. Soferul masinii a fost prins ca bause asa ca a fost lasat “pieton”. Dar batranul de 79 de ani s-a urcat la volan si, desi avea permisul suspendat, a condus masina pana a dat de politisti.

Cum politistii stiau ca masina nu ar mai fi trebuit sa se miste dupa ce au luat permisul pentru bautura soferului, au incercat s-o opreasca. Batranul n-a vrut si a fost urmarit si blocat abia dupa cativa kilometri. I s-au pus catusele si a fost retinut cu gandul sa fie propus spre arestare preventiva.

Numai ca procurorii au decis sa nu-l duca in fata judecatorilor, ci l-au eliberat sub control judiciar.

Desigur, e dificil sa pui un batran de aproape 80 de ani, care mai e si bolnav, in arest.

Cum poate, insa, sa se protejeze societatea fata de acest gen de persoane? Care se stiu bolnave, batrane, dar care incalca legea fara nici o remuscare. Care stiu ca nu pot fi pedepsite din cauza varstei si a bolilor.

Credeti ca va face puscarie pentru ca l-a omorat pe jandarm? Sau pentru ca a condus o masina fara sa mai aiba permis valabil? Ca nu a oprit la semnalele agentilor de circulatie?

Nici un judecator nu va indrazni sa-l condamne cu executare.

Si atunci?

1 COMENTARIU

  1. In mod sigur areun nou dosar penal.Si in mod sigur va lua cu executare.Iti garantez asta.
    In sistemul penitenciar sunt incarcerati lunar in medie 20 condamnati cu varste peste 65 ani, cu pedepse de executat inte 1-5 ani .
    Varsta a incetat de mult sa influenteze deciziile judecatorilor – din pacate mai sunt si cazuri de toata jena in care pt. un gard sau o gaina, batrani de peste 70 de ani sunt incarc erati avand de executat pedepse ceva mai mici.
    Dar, asa cum sustineai tu, legea e lege si trebuie aplicata.
    In acest caz eu nu m-as gandi de doua ori.