Un deputat bacauan, la presedintia Conferintei Interparlamentare Europene privind Spatiul

Reprezentanți ai parlamentelor naționale membre ale Uniunii Europeane, ai Agenției Spațiale Europene, ai Organizației Europene pentru Exploatarea Sateliților Meteorologici, ai Centrului de Excelență NATO pentru Apărarea Cibernetică și Cooperare, ai Serviciului European de Acțiune Externă, ai Institutului European de Politici Spațiale vor participa la cea de a XVIII-a Sesiune Plenară a Conferinței Interparlamentare Europene privind Spațiul (EISC), găzduită la Palatul Parlamentul din București, pe 3 și 4 octombrie 2016.

valerian-vremeCamera Deputaților, prin Președintele Subcomisiei pentru spațiu, deputatul Valerian Vreme, deține președinția rotativă a EISC și a adus în atenția parlamentelor membre și a principalelor instituții naționale și europene din domeniu, importanța abordării activităților spațiale prin prisma securității, a siguranței și a sustenabilității.

Sesiunea plenară de la București se va desfășura pe patru sesiuni tematice, primele două dedicate dezbaterilor pe tema unei strategii europene pentru spațiu și a perspectivei europene asupra spațiului și securității. Două sesiuni tematice vor viza interacțiunea dintre parlamentari și reprezentanții agențiilor europene și naționale, precum și colaborarea parlamentară cu reprezentanții industriilor spațiale.

A doua zi a conferinței este rezervată discuțiilor parlamentarilor cu privire la activitățile ulteriore ale organizației și discutarea temei și programului viitoarei președinții EISC, care va fi deținută de Estonia.

La conferință vor participa reprezentanți ai parlamentelor naționale membre ale EISC din Belgia, Estonia, Franța, Germania, Italia, Norvegia, Polonia.