Senatorul Dragos Luchian (PNL) a anuntat, astazi, ca a decis sa nu mai candideze la un nou mandat. Mai mult, el le-a cerut si celorlalti parlamentari liberali de Bacau sa faca la fel, pentru a-si asuma esecul campaniei electorale de la locale, cand PNL a pierdut majoritatea in consiliul local si functia de primar.

Luchian n-a avut, totusi, nici o sansa in lupta politica de asta-vara, cand nu numai ca electoratul era pornit impotriva liberalilor, dupa 12 ani de guvernare locala, dar nici propriul partid nu l-a sustinut. Sa ne amintim cum unii dintre liberali il sustineau pe fata pe fostul primar Romeo Stavarache, candidat independent, dupa ce a fost suspendat din partid pe motiv de dosar penal.

Totusi, sa remarcam gestul destul de rar in politica noastra. Chiar daca, sunt convins, vina pentru esecul de la locale nu ar trebui sa i se atribuie lui, ci altora. Celor despre care senatorul a spus ca nu au scos un cuvant un campanie dar care acum critica ceea ce s-a facut.

Una peste alta ramane de vazut daca ceilalti parlamentari ii vor urma exemplul. Eu pot sa pariez ca nu. In orice caz, batalia pentru locuri eligibile este in toi, mai ales ca, dupa cum spuneam, s-a micsorat ciolanul.