Un magar purtand ceva ce Ministerul Educatie din Romania sustina ca nu ar avea: coama.

Daca nu ati trait zilele astea pe alta planeta, ati auzit ca pretendentii la posturile de directori in scoli au dat examen.

Prost organizat, facut in pripa, pe genunchi, dar examen! Nu te joci cu examenul. Ce conteaza ca media pe tara a fost de un candidat pe loc? Nu conteaza, Jean boxeaza, dupa cum suna o strigatura mai veche. Conteaza sa iasa cine trebuie si sa iasa repede, ca acusi vin alegerile si se pot schimba datele problemei.

Asa ca, in loc de un examen al cunostintelor de management scolar, de legislatie, de situatii ipotetice care s-ar putea petrece intr-o scoala, aspirantii la scaunul directorial au primit spre rezolvare un test de inteligenta. Nu ca nu ar fi nevoie de asa ceva, insa o seama de intrebari la care se cerea un singur raspuns, aveau mai multe variante de raspunsuri corecte. Dar notat era unul singur.

Si am ca exemplu intrebarea 29:

magarul-are

Conform grilei de punctaj, raspunsul corect este D: Magarul are intodeauna copite.

sablon_raspuns_var_1_12_oct-pdf

Dar magarul are si coama. Chiar dictionarul ne spune asta:

MĂGÁR ~i m. 1) Animal domestic din familia calului, dar mai mic decât acesta, cu urechi mari, cu coamă bogată, folosit ca animal de povară; asin. ◊ Nici cal, nici ~ se spune despre cineva care n-are o situație precisă, clară. A fi ~ul cuiva a face cuiva servicii umilitoare. 2) fig. depr. Om prost, încăpățânat sau obraznic. /cf. alb. magar, bulg. magare

Sursa: NODEX (2002)

Copite are? Are! Coama are? Are. Care sa fie raspunsul corect?

Asadar, raspunsul la intrebarea din titlu trebuie ales cu grija:

Ministerul nu are…:

A) idee despre cum arata un magar

B) minte

C) stampila

D) ce face

E) copite

6 COMENTARII