stefan-2Anul viitor se implinesc 20 de ani de cand a fost dezvelita statuia lui Stefan cel Mare din Bacau. Unii isi mai amintesc, probabil, ca Stefan nu s-a lasat impresionat de prezenta premierului Ciorbea si i-a facut in ciuda refuzand sa se lase dezvelit.

Se implinesc doua decenii si soclul statuii si postamentul au nevoie de reparatii. Am mai scris despre acest subiect, mai scriu pentru ca eu consider ca statuile sunt simbolurile orasului si trebuiesc sa fie bine intretinute.

stefan-3Daca mai tineti minte, am scris si despre soclul statuii lui Bacovia si s-au facut reparatiile necesare. Am scris si despre statuia lui Alexandru cel Bun si a fost reparata. Problema e ca in acest din urma caz este nevoie de o noua interventie deoarece iar s-au desprins bucatile de gresie.

Daca se va repara statuia lui Alexandru cel Bun – sa nu uitam ca actul de atestare documentara a Bacaului ii poarta semnatura – poate se repara si postamentul de la statuia lui Stefan cel Mare.

Cum am mai spus, cheltuielile sunt infime: cateva bucati de gresie sau marmura, niste adeziv si doi muncitori.

Da, stiu ca Bacaul se naruieste in fiecare zi, cad bucati de tencuiala de pe fatadele blocurilor, de pe cladirea Palatului Administrativ cad caramizi…E imens de multa munca necesara pentru a pune lucrurile pe picioare in oras. Dar cel mai simplu si mai ieftin ar fi sa se inceapa cu statuile.