ceai1Despre ceaiuri am mai vorbit. Prefer ceiul negru, daca se poate Earl Gray, daca nu, cu alte arome.

Acum cativa ani am facut cunostinta cu aromele Dilmah. Din pacate, marca asta a disparut din Romania. Am mai comandat in Olanda sau in Sri Lanka si, probabil ca as mai comanda insa a disparut ceaiul cu mar si scortisoara. Pacat, era o combinatie excelenta.

Tot din Sri Lanka am comandat ceaiurile Zesta. Vin in pachete de cate sase cutiute, fiecare continand cate cinci plicuri de ceai negru cu diferite arome: Earl Gray, piersici, lamai, mar, portocale si capsuni. Bun, dar nu la fel de bun ca si ceaiurile Dilmah.

De la Londra am primit, ca de obicei, Earl Gray si Lady Gray. Sunt preferatele mele. Le recomand si, desi englezii beau ceaiul cu lapte, eu il prefer simplu.

Prin magazinele din oras am gasit cateva sortimente de ceai foarte interesante.

Amintesc aici Irish Cream, de la Teekanne, un ceai negru cu o aroma extraordinara, bun oricand de baut. Costa cam sapte lei cutia cu 20 de plicuri.

Nu putem sa uitam ceaiul Cherry de la Twinings, care nu e din ceai negru, insa e foarte aromat.

La Selgros se gasesc ceaiuri de la Basilur, si verzi si negre. Din sortimentele de ceai negru prefer cutiile Assorted Pure Ceylon Tea, cu 20 de plicuri de ceai negru si patru combinatii de arome: capsuni si kiwi, mango si ananas, lamaie si lime precum si zmeura si macese. Costa 10 lei cutia.

Tot la Selgros se gasesc ceaiurile Riston. Avem combinatii interesante: ceai negru cu mar si scortisoara, ceai English Elite, ceai negru cu porocale siciliene si, preferatul meu, cutia cu cinci arome: capsuni, cirese, zmeura, lamaie si coacaze.

S-aveti pofta!