Ca sa nu mai lungim vorba, io zic sa se faca o petitie prin care sa se schimbe si definitia din dictionar, ca n-am vazut in nici o definitie ca familia e formata din barbat si femeie, ci din soti.

Si sa luam exemple:

FAMÍLIE, familii, s. f. 1. Formă socială de bază, realizată prin căsătorie, care unește pe soți (părinți) și pe descendenții acestora (copiii necăsătoriți). DEX ’09 (2009)

FAMÍLIE, familii, s. f. 1. Formă de organizare a vieții în comun a oamenilor, constînd din grupul alcătuit din soți și copii. DLRLC (1955-1957)

FAMÍLIE s. f. 1. formă istorică de comunitate umană, grup de oameni legați prin consangvinitate și înrudire; (spec.) grup social având la bază căsătoria, alcătuit din soți și copii. MDN ’00 (2000)

famílie, familii s. f. Formă de comunitate umană întemeiată prin căsătorie, care unește pe soți și pe copiii acestora prin relații strânse de natură biologică, economică și spirituală; D.Religios (1994)

In principiu, dupa cum se vede, dictionarele romanesti nu specifica faptul ca o familie este formata din barbat si femeie, ci din soti. Plus copii, unde e cazul.

Bine, eu am priceput ca toata galagia care s-a iscat acum e pur electorala, dar ziceam sa fac si eu o clarificare.

Ca asa mi se pare logic: sa modificam intai dictionarul si abia pe urma Constitutia.