Onestiul ramane fara apa. Deputatul Vreme solicita o ancheta

Al doilea oras ca marime si numar de locuitori din judetul Bacau, Onesti, va ramana fara apa de luni, 24 octombrie, pentru ca are datorii de circa un milion de euro la Compania Regională de Apă Bacău (C.R.A.B.).

Situatia este cu atat mai ciudata cu cat locuitorii orasului au platit facturile primite de la SC Apă Canal SA, insa, se pare, compania nu a platit la CRAB.

Situatia este mai veche si e mult de discutat aici. Pe de alta parte, deputatul de Onesti Valerian Vreme sustine ca, in aceste circumstante, ar trebui ca orasul sa aiba un reprezentant in Consiliul de Administratie de la CRAB.

rzv_9157Considerăm că se impune, așa cum am propus și în luna septembrie, ca din Consiliul de Administrație (C.A.) al S.C. CRAB SA să facă parte și un reprezentant din Valea Trotușului, care să susțină interesele locuitorilor din zonă.

Prezența unui reprezentant local în C.A. al S.C. CRAB S. A. ar fi permis accesul la informații despre situația datoriilor Apă – Canal și s-ar fi putut trage la timp un semnal de alarmă care să ducă la evitarea situației de criză.
Valerian Vreme

Valerian Vreme solicită primarului Nicolae Gnatiuc să demareze de urgență o anchetă pentru a identifica motivele care au dus la neplata facturilor către CRAB și să realizeze toate demersurile pentru ca oneștenii să fie reprezentați în consiliul de administrație al furnizorului de apă potabilă al județului.