1. Pentru ca are potential. E ca in bancul ala cu “s-a nascut talent si a murit speranta”. Bacaul poate fi un oras frumos in care sa-ti placa sa locuiesti dar care refuza mereu sa o faca. De fiecare data cand ar putea sa se transforme in ceea ce ne dorim, se intampla cate ceva. Dar noi nu ne pierdem speranta.

2. Pentru ca e o sursa inepuizabila de mistocareala. Despre orice, pentru orice. Nimic nu este tratat serios in orasul asta.

3. Pentru ca, desi a fost condamnat sa fie un oras muncitoresc, nu mai are industria care sa polueze. Respiram un aer mai curat (uneori) chiar daca fluxul ridicat de autovehicule contrabalanseaza lipsa poluarii industriale.

4. Pentru ca e un oras intr-o continua schimbare: unde vedeai ieri o strada sau un trotuar, azi vezi un sant cu niste conducte dezgolite; unde azi vezi un spatiu verde pe care se joaca niste copii, maine o sa vezi ditamai viloiul sau blocul pe trotuarul din fata caruia se usureaza cainii comunitari.

5. Pentru ca, desi salariile sunt mici, toata lumea are iPhone, bacauanii isi cumpara toalele din mall si isi petrec vacantele in locuri exotice.

2 COMENTARII