Se retrage Hillary?

Dupa normele impuse de presedintele Iohannis, conform carora politicienii care au dosare penale trebuie sa se retraga din viata publica si sa nu mai participe la alegeri, candidatul democrat Hillary Clinton ar trebui sa se retraga din cursa elctorala.

Asta pentru ca, de cateva zile, a devenit “penala”, FBI deschizand un dosar pentru a cerceta modul in care ea a utilizat un server de e-mail nesecurizat pentru corespondenta oficiala cat timp a fost secretar la externe.

Evident, Hillary nu se retrage, ba chiar inca mai are cateva puncte in sondaje peste Trump. Si asta pentru ca la americani nu se glumeste si nimeni nu are curajul sa reinterpreteze legile dupa cum ii convine.

Ceea ce face presedintele Romaniei se numeste manipulare. Nu doar pentru ca, asa cum s-a dovedit, a avut si dansul dosar penal si asta nu l-a oprit sa candideze.

Ci pentru ca existenta unui dosar penal nu inseamna nimic. Nu inseamna condamnare si nu inseamna pierderea drepturilor civile.

Iar la cat de usor se face un dosar penal in Romania de azi, a-ti avea numele pe coperta unui dosar intocmit de procuror nu mai inseamna chiar nimic.