Raed Arafat s-a ales cu plangere penala de la parintii a doua victime din incendiul de la Colectiv. Spune unul dintre parinti ca ei considera ca le-au murit copiii “din cauza tratamentelor, din cauza refuzului de a fi trimiși în străinătate”.

Ce retinem de aici? Ca, in conformitate cu ideile implementate de propaganda, Arafat, in momentul in care va avea dosar penal, devine “puscariabil”. Sau “penal” cum ii place domnului presedinte Iohannis sa spuna. Si “penalii” nu au ce cauta in Guvern, dupa cum ne asigura si premierul Ciolos.

Asa cum fostului sef ANAF i s-a facut un dosar penal de toata jena si a fost fortat sa plece, asa se va intampla si cu Arafat. Daca nu va demisiona in urma valului de ura care va fi atent regizat pe retelele sociale si, eventual, pe strazi, va fi demis. Timingul iarasi este bun: fix in campania electorala, cand subiectul Colectiv va fi numai bun de rostogolit pentru a deturna atentia de la lipsa de idei a celor ce-l ghidoneaza pe Ciolos.

Pe de alta parte, retinem ca ranitii de la Colectiv trebuiau trimisi, neaparat, in strainatate si ca plangerea penala s-a facut pentru ca autoritatile “au refuzat” acest lucru.

Pentru ca m-am saturat sincer de folosirea subiectului Colectiv drept argument politic si pentru ca unii sa se catare in functii pe cadavrele celor morti, ma vad nevoit sa intreb de ce ranitii din acel incendiu ar fi trebuit sa beneficieze de tratament special?

De ce Statul, care nu gaseste bani pentru a ajuta sutele de copii ai caror parinti cer ajutor prin intermediul ziarelor si televiziunilor ca sa se opereze in strainatate, ar fi trebuit sa-i ajute fix pe ranitii de la Colectiv, unii chiar fara asigurare medicala?

De ce alte victime ale incendiilor nu au beneficiat de atata atentie, de ce pentru nefericitii aia care au murit dupa explozia de la fabrica de paine de la Brasov nu s-a cerut tratament in strainatate?

De ce numai unii ar fi meritat sa fie tratati in strainatate si altii nu?

De ce nu exista nici un fel de presiune pe cei care au contribuit la producerea tragediei: cei care au acceptat 400 de oameni intr-un local autorizat pentru 80, cei care au incalcat regulamentele si au aprins artificii in interior?

De ce trebuie haituiti fix cei care au incercat sa salveze victimele?

Sunt satul de acest scandal si sunt satul sa fie folosit de unii pentru a da in cap altora.

Sunt satul de atata ura si prostie cata poate exista in spatiul public pe acest subiect. Si sunt satul de “investigatiile” unora care au amestecat mere cu pere ca sa le iasa lor pasenta, dupa cum li s-a comandat.

Inainte sa dati cu parul, va rog sa cititi studiile despre infectiile intraspitalicesti care se dezvolta la marii arsi in orice spital din lume, indiferent cat de septic este, sa cititi care ste procentul de supravietuire in astfel de accidente si sa vedeti ca ne incadram in media mondiala, sa cititi despre conditiile de transport ale victimelor si despre modul in care cel putin patru raniti au murit pentru ca au fost urcati in avion la insistentele disperate ale idiotilor de pe retelele sociale.

Incercati, in primul rand, sa judecati rational si nu emotional.