4 bucati scurte

a1
In anii ’60, toti locuitorii insulei Chagos (aflata sub controlul Marii Britanii, in Oceanul Indian) au fost deportati pentru ca SUA sa-si poata face o baza navala. Dupa zeci de ani de lupte juridice, in cursul carora deciziile luate in favoarea locuitorilor au fost anulate de Guvern prin utilizarea prerogativului regal, miercuri s-a decis ca locuitorii nu au voie sa se intoarca la casele lor.


a2

Adrian Severin a fost condamnat la 4 ani de inchisoare pe baza unei stiri de presa. Pentru ca documentul principal al acuzarii – inregistrarea cu camera ascunsa – nu a fost disponibil in instanta deoarece jurnalistii britanici care au facut-o “nu au mai gasit-o”. Si atunci s-a judecat pe ceea ce a aparut la TV, adica pe o inregistrare cu taieturi de montaj.
Apropo, europarlamentarul care a acceptat in mod explicit oferta de lobby contra bani nu are nimic, autoritatile spaniole spunand ca refuza sa deschida urmarirea penala pe baza unei provocari jurnalistice.


Tehnocratia in toata splendoarea prostiei sale: o ordonanta adoptata ieri spune ca directorul unui spital nu mai are voie sa predea la in invatamant decat dupa ora 16, cand i se termina programul.
Sunt curios ce ar fi spus Carol Davila idiotilor care au gandit trasnaia asta.
Dar nu e tot: directorul unui spital nu mai are voie sa opereze decat tot dupa ora 16.00.


a3

Quality media at its finest… Presedintele Chinei le spune concetatenilor sa nu i se adreseze ca unui presedinte, ca secretarului general al partidului, ci ca unui “tovaras”. “tovaras” este forma de adresare impusa de zeci de ani, cum a fost si in Romania, inainte de 89.

Si vine New York Times si spune ca si homosexualii se adreseaza unii altora cu acest termen, care defineste un partener afectuos. Poftim?! Folosim o semnificatie extrema a unui cuvant ca sa atacam folosirea semnificatiei originale? Si se mai intreaba lumea de ce scad vanzarile…