În perioada 25 – 27 noiembrie 2016, noua gama Dacia poate fi admirata si testata la DEDEMAN AUTOMOBILE în cadrul Operaţiunii Porţi Deschise.

Aplicaţia „Descopera noua gama Dacia”, disponibila pe pagina de Facebook Dacia România si pe site-ul www.dacia.ro, ofera posibilitatea participanţilor sa descopere noutaţile propuse de producator , dar si sa se inregistreze pentru concursul desfasurat în aceasta perioada.

Fiecare participant îsi înregistreaza datele si numarul de telefon si apoi îsi valideaza aplicarea în show-room-ul DEDEMAN AUTOMOBILE pentru a se înscrie la tombola cu premii Dacia. Printre premiile oferite la acest concurs se numara 3 vacanţe în Bucovina, 3 sisteme home cinema si 3 console de joc.

Orice vizita în show-room este însoţita de premii oferite de DEDEMAN AUTOMOBILE, precum verificari gratuite în service pentru toţi posesorii de vehicule Dacia, indiferent de anul de fabricaţie, pixuri si agende, fesuri si fulare dar si multe alte surprize.

Dacia propune un nou design pentru patru din modelele emblematice ale marcii: Logan, Logan MCV, Sandero si Sandero Stepway. Acestea sunt disponibile cu o gama larga de motorizari (printre care noul bloc SCe 75 CP) si de transmisii, precum si noi echipamenmte la un pret la fel de accesibil. La rândul sau, Duster dispune, pentru prima oara, de o cutie de viteze automata, cu dublu ambreiaj, intitulata EDC.

Modelele care constituie soclul gamei Dacia dispun, de acum, de o identitate luminoasa proprie atât pentru partea frontala cât si pentru cea din spate. Aceasta evolutie, asteptata de clienti, confera vehiculelor un plus de dinamism si de modernitate.

Blocurile optice faţa si spate au fost redesenate. În partea frontala, luminile de zi, cu lampi de tip LED, se compun din patru blocuri dreptunghiulare suprapuse pe verticala. În partea din spate, identitatea luminoasa este constituita dintr-un ansamblu de patru careuri.

Noile modele Logan, Logan MCV si Sandero dispun de o bara de protectie frontala redesenata care ofera un plus de modernitate, datorita grilei de admisie a aerului cu contur cromat. Designul barelor de protectie fata si spate accentueaza impresia de robustete pe care o degaja vehiculele. Aceasta evoluţie estetica este pusa în evidenta în mod deosebit în cazul Noului Sandero Stepway. Partea sa frontala preia codul stilistic al modelului Duster.

Evoluţia este vizibila si la interior. Elemente de culoare crom satinat, mai moderne si mai rafinate pun în evidenţa aeratoarele instalaţiei de climatizare si conturul faţadei centrale a plansei de bord. Noul volan, cu patru braţe, integreaza în centrul sau comanda claxonului, afisând, totodata, logo-ul marcii. Versiunea vârf de gama dispune de un volan îmbracat într-un material Soft Feel, în acelasi timp placut la atingere si durabil.

Toate vehiculele gamei dispun de materiale interioare noi, pentru un plus de confort si modernitate. Tapiţeria instalata în interiorul Noului Sandero Stepway se remarca prin cusaturile cu un puternic efect vizual.

Noile modele Logan, Logan MCV, Sandero si Sandero Stepway dispun de sisteme de asistenţa la condus care ofera un plus de confort utilizatorilor. În funcţie de versiune, modelele dispun de o camera video de marsarier si de asistenţa la demarajul în rampa, pentru usurarea manevrelor.

Comenzile de acţionare a geamurilor electrice, faţa si spate, sunt de acum amplasate pe panourile portierelor. Soferul dispune, de acum, de o comanda impulsionala pentru acţionarea geamului. În fine, în funcţie de versiune, scaunul soferului integreaza o cotiera escamotabila, pentru un plus de confort.

Un nou motor, SCe 75 CP

Noile modele sunt disponibile cu sapte variante de grup motopropulsor, din care una în premiera – blocul SCe 75 CP (Euro6). Acest nou motor cu 3 cilindri, de 1,0l, care dezvolta 75CP, beneficiaza de expertiza Renault. El permite reducerea emisiilor de CO2 si a consumului de combustibil cu aproape 10% .
Gama de motorizari include astfel, urmatoarele propulsoare:

– Pe benzina: SCe 75 CP, TCe 90 CP cu sistem Stop & Start (S&S), TCe 90 CP S&S GPL si TCe 90 S&S cu cutia pilotata Easy-R.
– Pe motorina: dCi 75 CP S&S, dCi 90 CP S&S cu cutie de viteze manuala sau pilotata Easy-R.

Duster dispune de noua cutie de viteze automata Efficient Dual Clutch (EDC)

În premiera, Duster dispune de cutia de viteze EDC (cutie de viteze automata, cu 6 trepte). Aceasta cutie, cu dublu ambreiaj, ofera confortul si placerea de a conduce a unei cutii automate, în conditiile unui nivel al consumului si al emisiilor de CO2 apropiat de cel al unei cutii manuale.
Cu noua cutie EDC, nu mai este nevoie ca soferul sa ambreieze si sa schimbe manual treptele de viteza. Sofatul devine mai simplu, iar schimbarea treptelor se efectueaza fara sincope.

O NOUA VERSIUNE: DUSTER BLACK TOUCH

Dacia propune o noua versiune, Duster Black Touch, care se remarca prin elemente de design menite sa scoata în evidenţa eleganţa SUV-ului Dacia.

Astfel, noua versiune dispune de un calandru de culoare negru grand brillant, nuanţa care se regaseste si la nivelul carcasei oglinzilor laterale. Proiectoarele de ceaţa sunt puse în evidenţa de ornamente de culoare crom satinat, în timp ce jantele de aliaj, de 16’, sunt de culoare neagra, la fel ca stâlpii portierelor. Duster Black Touch dispune de bare de pavilion si de ornamente în partea inferioara a barelor de protecţie, faţa si spate, de culoare crom satinat.

La interior, faţada plansei de bord, de culoare negru grand brillant si volanul îmbracat în piele, confera un plus de eleganţa. Duster Black Touch propune astfel un look mai atragator si un echipament complet incluzând sistemul de navigaţie MediaNav si camera de filmare pentru marsarier.