Razboinicii luminii stinse

In sedinta Consiliului local de ieri se propusese inchirierea gratuita catre doua asociatii non-profit din Bacau a unor casute tip chiosc din Targul de Craciun. ONG-urile urmau sa-si vanda produsele realizate manual si sa obtina fonduri pentru activitatile lor. Daca spun ca unuldintre ONG-uri este Betania, intelegeti ca e vorba de o treaba extrem de serioasa.

Ei, bine, unii consilieri au considerat ca proiectul de hotarare a fost propus prea tarziu pe ordinea de zi si, ca desi Targul incepe luni, 5 decembrie, nu este nici o graba cu adoptarea lui, deci nu poate fi vorba de o urgenta.

Asa ca au facut presiuni pentru scoaterea proiectului de pe ordinea de zi.

Ceea ce au si reusit.

Mi se pare absolut corect.

Vreme de ani de zile nu au spus nici “Pâs” cand vechea administratie baga din greu proiecte peste ordinea de zi. Si era vorba de proiecte votate pe banda rulanta prin care se aruncau cu miliarde prin toate buzunarele.

S-au gasit acum sa rescrie definitiile din dictionar si sa aprecieze ca un eveniment care incepe luni si pentru care trebuie dat votul in ultima zi lucratoare de dinaintea sa (de miercuri incep zilele libere si, oricum, o sedinta de consiliu se face cam o data pe luna) nu e suficient de urgent incat sa permita suplimentarea ordinii de zi.

Ceea ce e mai misto este ca tot acest curaj care i-a cuprins pe baietii astia se refera doar atunci cand se lupta cu ONG-urile care se ocupa de amarati si de persoane cu deficiente.

Ia sa fi fost vorba sa-si incordeze muschii impotriva unor oameni de afaceri cu influenta sau a unor politicieni… Dar nu o sa vedem filmul asta.

Curajosilor!