Trei militari au murit dupa ce masina in care se aflau a cazut intr-o prapastie. Masina nu era un autoturism, ci un camion in care militarii erau transportati pe o sosea publica.

Ministerul Apararii plange acum cu lacrimi de crocodil moartea celor trei si incearca niste flic-flacuri de propaganda pentru a deturna atentia de la principala problema: Oamenii nu se transporta cu camionul.

Da, o sa fie unii care o sa ma traga de urchi cum ca e vorba de Armata si cum se pot transporta militarii in caz de razboi daca nu cu camioanele?!

Ei, bine, odata Armata avea niste standarde: militarii erau transportati cu autobuze, nu cu camioane. Camioanele sunt pentru munitie, pentru tractat tunuri, pentru transportat bunuri. Oamenii sunt transportati ori cu autobuzele ori cu transportoare blindate. Dar nu cu camioanele, ca niste saci de cartofi.

Evident, ancheta o sa puna batista pe tambal si o sa dea vina pe vreo groapa din sosea, pe lipsa parapetului (ca si cum ar fi putut opri un camion militar) sau pe alte balarii. Dar nu o sa spuna nimic despre lipsa transportoarelor moderne pentru Armata, transportoare care lipsesc nu de azi-de ieri, ci de vreo doua decenii.