Exista o sumedenie de romani care abia asteapta sa descopere un articol in care se spune ca iar s-a mai furat ceva, iar s-a mai distrus, s-a mai dus naibii o investitie, etc. Cu o satisfactie abia ascunsa, acesti romani incep imediat sa comenteze si sa dea verdicte: spalare de bani, s-a furat, nesimtire, sa vina DNA! si altele de felul acesta.

De cele mai multe ori articolul ala e, de fapt, jumatate de articol, e partea in care cineva acuza iar cel acuzat nu are posibilitatea sa se apere, sa explice fenomenul.

Ca daca ar avea aceasta posibilitatea, s-ar dovedi ca 90 % din articolele de pe Internet sunt, de fapt niste simple barfe, niste impresii, niste neintelegeri care, odata explicate, devin banalitati.

Dar sa fereasca Sfantul sa incercati sa-i explicati acest lucru unuia dintre cei cuprinsi de nemarginita indignare! Cum se poate una ca asta?! Cum sa existe o explicatie logica si rationala?! Pai, nu vezi furtul, nu vezi nesimtirea, chiar nu vezi cum sunt spalati banii?

A, nu vezi?! Inseamna ca esti cu ei, iti place coruptia, nu te deranjeaza ca ni se fura banii pe care ii dam noi ca “inpozite”!

Asta e Romania, dragilor. Daca va intrebati de ce naiba nu evoluam si nu avem o tara “ca afara”, aveti o bucata de raspuns: pentru ca nu vrem sa intelegem fenomenele, ne place sa fim mintiti, manipulati si nu avem curajul sa spunem “haidi, bre, chisca frana cu fazele astea fumate, ma iei de prost?!”