Referendum II

Precum am anticipat, dezbaterea cu privire la Referendumul despre căsătorie, mutată aproape exclusiv pe rețelele sociale, este despre orice, în afară de subiect. Cu binecunoscuta ipocrizie românească, persoanele care au vorbit o vara întreagă despre celălalt Referendum, cel cu “penalii” și care clamau necesitatea istorică a acestuia, spun, acum, că ăstălalt, cel despre familie, e inutil, costisitor și nedemocratic.

Partea cealaltă, cea a “familiei tradiționale” sperie lumea cu informații despre homosexualizarea societății, despre transexuali, Gay Parade, “anormali”, despre cum știu ei că după aprobarea căsătoriilor între persoane de același sex se va legaliza pedofilia și zoofilia.

Vin, apoi, din nou “europenii” care ne povestesc că e necesar să fim toleranți, că valori universale, că dracu’, că lacu’, că uite ce fac mișeii de tradiționaliști, umblă beți toată ziua și își bat nevestele…Pare ciudat, dar Referendumul nu este nici despre legalizarea homosexualității, care este deja statutata, nici despre violența domestică. Pur și simplu, dacă se aprobă sau nu solicitarea ca instituția căsătoriei să se refere exclusiv la persoane de sex opus, homosexualitatea va exista în continuare, nu va fi scoasă în afară legii, iar violența domestică își va produce în continuare efectele într-o țară eminamente rurală, în care încă mai există vorba că “dacă nu te bate înseamnă că nu te iubește”.

Astea, la suprafață. Dincolo de aparențe și de argumentele de genul celor de mai sus, bătălia se da în altă sferă: este o prima luptă între un curent conservator, suveranist, centrat pe interesele naționale, și curentul globalist, așa-zis progresist, al importului de tradiții extreme. Să nu ne facem iluzii: nici PSD și nici Biserica Ortodoxă nu au fost inițiatorii acestui Referendum, ci doar s-au agățat de acest tren care este importat din zona conservatoare a SUA prin intermediul unor culte neoprotestante.

Ținta este contracararea influenței culturale prin care se impune noua ordine europeană în spatele căreia se află Germania. Este o parte a strategiei SUA de a limita și, eventual, exclude influență germană în România.