Romania si Macedonia. Doua referendumuri

Precum se stie, Referendumul pentru modificarea Constitutiei Romaniei a suferit un esec, rata de participare fiind prea mica pentru a putea fi validat.

Europa vibreaza de fericire si ne felicita: iata asa functioneaza democratia, daca poporul nu a venit la vot, inseamna ca nu-l intereseaza subiectul, deci problema respectiva nu mai trebuie discutata.

Cu putin timp inainte de referendumul nostru, insa, a mai fost un referendum in Macedonia. De fapt in FYROM – Former Yugoslav Republic of Macedonia – Fosta Republica iugoslava a Macedoniei. Poporului i se cerea sa aprobe schimbarea numelui tarii in «Macedonia de Nord», pentru a se pune capat anilor de dispute cu Grecia, care are si ea o provincie numita Macedonia si nu vrea sa se creeze confuzii cu potential juridic.

Poporul macedonean, insa, n-a vrut sa vina la referendum. Dupa tiparul romanesc, aici trebuia sa se termine discutiile.

Dar UE spune ca nu e o problema ca nu a venit poporul la vot. Asa ca problema numelui este transata de Parlamentul tarii care aproba schimbarea, chiar daca si teoretic si juridic, poporul a dat de inteles ca nu-l intereseaza subiectul…

Vedeti de ce e frumos cu Uniunea Europeana? Pentru ca nu te poti plictisi.

Daca UE vrea Macedonia de Nord ca stat membru iar NATO vrea si el s-o ia in alianta, ce mai conteaza chestiuni din astea marunte gen logica, vot, referendum?!