Unii Semnează Rarefiat

Eu nu cred că USR a falsificat listele de semnături din campania “Fără penali”. Nu este posibil, n-are cum ca un partid care se exprimă pentru primenirea clasei politice, care mănâncă anticorupție pe pâine și care insistă pentru legalitate să se preteze la mizerii din astea pe care numai partidele penalilor le pot face.

Știm, doar, că pentru PSD votează morții, așa ne spun mereu pe rețelele sociale fanii USR, așa ne spun politicienii curați ca lacrima care populează partidul salvatorilor de țară. Uite că am găsit o femeie care s-a întors din morți doar ca să semneze și ea pentru inițiativa “Fără Penali”. Va dați seama ce spirit civic pentru persoană în cauză, la cei 77 de ani?! Ce efort a făcut să semneze inițiativa la zece zile după ce a murit?!

Trebuie că a fost o minune! Cât despre ceilalți peste 6.000 de băcăuani cărora li s-au anulat semnăturile… ce să mai spunem. Cu siguranță vreun baron local și-a băgat coadă și a determinat atâta amar de oameni să uite cum îi cheamă, unde stau și ce CNP sau serie au pe buletin au, de au scris numai prostii în tabele. Cât despre persoanele care au semnat dar nu au fost identificate în Registrul Electoral, ce să mai spun.

E o adevărată conspirație care a căutat cu tot dinadinsul să compromită această inițiativa. Sau pot exista alte explicații. Cel puțin acele cazuri în care toate datele sunt corecte în afară de seria și numărul cărții de identitate mi se pare foarte suspecte. E ca și cum cineva ar fi avut acces la copii după cărțile de identitate ale unor persoane și a copiat datele de acolo fără să-și dea seama că, în unele cazuri, actul a expirat și, la înlocuire, a căpătat altă serie.

Ia gândiți-va unde lăsăți, de obicei, copii după cartea de identitate… Lăsând la o parte glumă, problema este foarte serioasă și se impun luate măsuri care să permită verificarea listelor de semnături de către orice persoană. Că tare mă tem că s-ar putea ca multă lume să aibă niște surprize și să constate că a semnat, fără să știe, pentru candidaturile unor politicieni pe care nu i-ar fi votat nici arși cu fierul…