Despre spitalul din Moinesti

Dr. Adrian Cotarlet

Am povestit, acum cativa ani, cum am ajuns la Spitalul din Moinesti dupa o experienta mai mult decat traumatizanta la Spitalul Judetean din Bacau, unde, dupa ce am fost operat, am fost bagat intr-un pat fara cearsafuri si cu patura borata. Cand m-am trezit din anestezie si am cerut un cearsaf, asistenta, sictirita, mi-a zis sa scriu la ziar ca n-au de unde sa-mi dea.

La cateva saptamani am ajuns la Spitalul din Moinesti, unde diferenta era, inca de atunci, imensa. Saloane mai mici, lenjerie curata, organizare, si multe altele.

De fiecare data cand ma intalnesc cu domnul doctor Cotarlet imi amintesc aceasta experienta si nu ma mir atunci cand dansul mai anunta cate o noutate: un premiu luat de un medic al spitalului, un nou proiect pentru spital, inca ceva de construit.

Astazi, de exemplu, a anuntat ca mai multi medici dini spital au obtinut premii in strainatate.

Spitalul din Moinesti este, de multa vreme, cuprins in programe de cercetare, alaturi de spitale din centre universitare, dar nu acesta este cel mai important lucru, ci ca spitalul se pregateste pentru un amplu program de investitii in valoare de 300 de miliarde de lei vechi, majoritatea banilor din fonduri nerambursabile.

Practic, suprafata spitalului se va extinde pentru ca sectiile sale sa aiba spatiul necesar, vor fi cumparate noi echipamente si se va construi un nou heliport, la etajul 7.

Spitalul Municipal din Moinesti a devenit extrem de cunoscut si apreciat si asta se poate observa din statistici: doar 17% dintre pacienti sunt din oras; marea majoritate – 74% sunt din restul judetului, in vreme ce circa 9% provin din 34 de judete.