Imunitate pentru Franța

Am zis la mișto că ar trebui inițiată o moțiune în Parlamentul European în care să fie condamnate violențele din Franța, din ultimele săptămâni. Iată, însă, că acest lucru s-a întâmplat.

Doar că, în aceeași zi în care s-a întâmplat, s-a și terminat.

Am tot spus că moțiunea care condamnă România pentru evenimentele din 10 august e o porcărie pentru că nu ține cont de realitate și, mai ales, pentru că a fost votată masiv politic.

La fel s-a întâmplat și cu moțiunea propusă pentru a condamna evenimentele din Franța, evenimente de mii de ori mai grave decât cele din România, și în care au fost aduse blindate pe străzile Parisului și, mai mult, forțe externe – EUROGENDFOR.

Moțiunea pentru Franța a fost blocată înainte de a fi discutată, prin votul masiv al eurodeputaților marilor țări europene. Ce înțelegem noi de aici? Că lucrurile care sunt permise unor țări sunt interzise altor țări, mai mici și mai puțin influențe. Că gargara nu s-a născut în Parlamentul României, ci face clăbuci de mai multă vreme în Parlamentul European.

Că dacă te numeșți Franța, Germania sau Belgia, ai imunitate, poți face orice, fără să te deranjeze nimeni; dacă ești România, Ungaria sau Bulgaria, nici să nu te gândești să faci aceleași lucruri ca și țările alea, că s-ar putea să te trezești amendat pentru că nu porți șapcă. Iar dacă-ti pui șapcă, ți-o iei pentru că ai șapcă.

Să mai vorbim de dublu standard? Nooo, vi se pare, nu e așa. E doar o părere. Realitatea ar putea fi, însă, mult mai tragică…