Ati facut misto de Daea la faza cu cormoranii din piscina? Sunteti prosti si o sa va spun de ce

Bre, nu mai poate face cineva o metafora, ca-i sar analfabetii in cap sa faca misto de el pentru simplul motiv ca n-au reusit sa inteleaga despre ce este vorba.

“Vai ce prost e ministru Daea ca a zis despre cormorani ca fac baie in piscina si ce destepti suntem noi ca… oare de ce am fi destepti?!”

Toata presa deontoloaga si conturile de Facebook ale analfabetilor functional l-au luat la misto pe Daea pentru expresia asta, dar nu au spus contextul.

Contextul era despre faptul ca aceste pasari fiind protejate la nivel european provoaca pierderi piscicultorilor care nu le pot face nimic. De aia a si zis ministrul despre cormorani ca “fac baie in piscina”, pentru ca e interzis sa-i ranesti sau sa-i omori.

Iata si citatul:

“Unii fermieri piscicoli au fost nevoiţi să renunţe la afaceri şi să se reprofileze, să cultive terenurile pur şi simplu ca pe terenuri arabile, secând bălţile respective pentru că nu mai puteau face faţă. Este o îngrijorare la nivelul fermierilor români şi nu numai, ci şi a celor din alte ţări în ceea ce priveşte activitatea din acvacultură.

Ei nu-şi mai pot dezvolta afacerea, nu mai pot accesa fonduri de la UE pentru că activitatea de pescuit este paralizată de numărul mare de cormorani, care, având protecţie, afectează populaţia de peşti. Ei nu se mai sperie de nimic, toate mijloacele care au fost folosite de fermierii piscicoli s-au dovedit ineficiente. Ei nu se mai sperie de om, intră în masa apei şi mănâncă peştele şi dezastrul este formidabil la pepinierele piscicole, cele care asigura continuitatea procesului piscicol şi împrospătarea resursei.

Eu într-adevăr am avut o discuţie cu comisarul Vela (comisarul european Karmenu Vella, responsabil pentru mediu, afaceri maritime şi pescuit, n.r.) în România despre cormorani, i-am spus-o şi lui aşa şi repet: cormoranii fac baie în piscină, aşa cum urşii bat la geamul românilor, aşa cum urşii au luat-o prin oraşele de munte şi dirijează circulaţia. Trebuie să găsim soluţii să reducem populaţia. Protejăm cormoranul, dar în biodiversitatea aceasta sunt şi peştii”, a subliniat Petre Daea. (AGERPRES)

In concluzie, nimic nou sub soare. Razboiul informational se poarta cu veselie intr-o tara in care raspandacii au o treaba foarte usoara, data fiind inteligenta extrem de scazuta a tintelor, lipsa de cultura si incapacitatea romanilor de a intelege lucruri elementare.