O Românie pentru români?

Dacă țara asta ar mai avea servicii secrete care să lucreze pentru ea, acestea ar fi trebuit demult să documenteze activitatea unor agenți de influență și să o trimită procurorilor pentru ca aceștia să ceară arestarea și judecarea lor. Este vorba despre cei plătiți de anumite agenturi să țipe de dimineața până seara că vine Rusia peste noi și ne invadează.

N-am nici o rezervă să cred că majoritatea celor care ne inoculează în fiecare zi această idee sunt plătiți de americani pentru a ne frăgezi creierele și a ne convinge să acceptăm oferta lor “dezinteresată” de protecție. Până de curând, taxa plătită de noi pentru asta era oarecum rezonabilă: noi le cumpărăm armele lor depășite și le dădeam voie să-și instaleze baze militare gratis pe teritoriul nostru.

De acum înainte, însă, va trebui să plătim mai mult pentru aceasta. Toate cheltuielile plus încă jumătate. Și fără să avem vreun control asupra a ceea ce înseamnă asta. Că americanii pot consideră că au de mutat armament greu, aviație, flotă în România, și atunci trebuie să le plătim cheltuielile de deplasare, de întreținere, bașca suplimentul de 50%

Perioada în care trupele sovietice staționau în România pare să devină o amintire plăcută; rușii nu cereau profit, ci doar să le acoperim cheltuielile. Departe de mine să cred că rușii sunt niște sfinți, că nu au interese în România sau că nu acționează și ei prin agenți de influență. Numai cine nu vrea nu își trimite acoperiții prin țara noastră.

Dar, până la o invazie militară, așa cum ne amenință în fiecare zi analiștii nației, e mult. Mult prea mult. Ce ar obține Rusia prin invadarea României și nu poate obține pe alte căi? Ocuparea țării nu ar fi o problema, menținerea ocupației, însă, ar fi. Și ar genera costuri financiare și de imagine mult prea mari în raport cu beneficiile.

Din acest motiv și din altele consider că amenințarea cu invazia rusească este o invenție de propagandă menită să ne sperie pentru a accepta mai ușor ocupația militară americană. Și costurile generate de aceasta.

Ceea ce nu-și dau seama anumite persoane este că românii au o istorie de sute de ani în care au fost făcuți aliați de unii sau de alții. Și au fost aliați de nevoie până în momentul în care au avut puterea să se scuture și să-și izgonească așa-zișii aliați. Turcii, la 1877 nemții în 1944, rușii în 1956.

Pentru că România trebuie să fie condusă de români. Va veni și momentul în care ne vom da seama ce avantaje ar aduce ca resursele noastre să fie folosite în interesul național, nu pentru a îmbogăți firme nemțești sau americane…