Atentie! Se picteaza!

Un zid din curtea Colegiului Vranceanu din Bacau este pictat de artistul Tania Cuzmin. Initiativa ii apartine profesorului Bogdan Patrut, de la Universitatea din Iasi, care coordoneaza cercul “Programare cu rabdare”, un cerc pentru elevii pasionati de informatica.

Activitatea este gratuită și se organizează de către Asociația EduSoft, care este în căutarea de parteneri locali care să sponsorizeze și să investească în termen lung pentru copiii din comunitatea județului Bacău.

Cheltuielile sunt legate doar de plata deplasării lectorilor, de cazarea lor și de mese. Niciun profesor sau lector invitat nu este plătit pentru activitatea depusă, ei făcând acest lucru pro-bono și pentru că știu că puținele ore de la școală nu pot acoperi tot ce ar trebui să știe un elev de la matematică-informatică azi.

Cei dornici să ajute Asociația EduSoft, pot accesa site-ul: https://programarecurabdare.ro/ajuta/
Asociația EduSoft este înscrisă în Registrul asociațiilor și fundațiilor ținut în grefa Judecătoriei Bacău, la poziția 57/A/2015. Codul de înregistrare fiscală (C.I.F.) este 35276590. Contul bancar în care puteţi face donaţii este RO79RZBR0000060018249327, deschis la Banca Raiffeisen Bank.