Înainte, spre Evul Mediu!

Pentru cei care s-ar putea întreba cum a fost posibil Evul Mediu, răspunsul se află în jurul nostru. E suficient să renunți la gândire, să te lași purtat de superstiții, să apelezi la vraci, leacuri băbești, să începi să interzici ceea ce nu înțelegi și să ceri exterminarea celor de o altă părere.

Două-trei generații sunt suficiente pentru a distruge un sistem social sănătos. Nu credeți? Uitați-vă la țara asta care, în doar 30 de ani, s-a întors în timp. Din ce în ce mai multă lume refuză să gândească și preia ideile mestecate de alții fără să le verifice validitatea.

A zis o deșteaptă la TV că vaccinurile sunt periculoase? În câțiva ani, românii au început să refuze vaccinarea și ne-am procopsit cu una dintre cele mai mari epidemii din ultimul secol, cu zeci de copii morți.

A fost suficientă o campanie de presă pentru a distruge sistemul de transplanturi din țară în favoarea unor clinici străine.

E suficient ca o persoană să arunce un zvon pe Facebook și mii de români nu doar că vor crede acea informație fără o minimă verificare, dar vor lua atitudine pe baza acelui zvon; vor face sau nu vor face cumpărături în funcție de ceea ce spune persoana respectivă. Ș

i nu se vor limita doar la o decizie de cumpărare, vor ajunge și la agresiuni fizice pe baza unor informații aruncate pe rețelele sociale. Ne amintim de femeia aia bătută pentru că unii au crezut că se află în „ambulanța neagră”?

De isteria care a cuprins țara cu „puiul fericit” care s-a decolorat după ce a stat în apă cu sare, deși, din punct de vedere chimic, e o reacție normală? De absenteismul de la ultimul referendum cauzat, între altele, de scorneala cum că dacă se votează DA, inițiatorii vor putea să modifice cum vor dori Constituția?

De manipularea cum că utilajele au părăsit șantierul Centurii Bacăului imediat după vizita ministrului? Putem continuă la nesfârșit cu astfel de exemple.

Vestea bună e că nu suntem doar noi în situația asta.

Vestea proastă e că această constatare nu ne ajută cu nimic…