Frica păzește bostănăria

A dat Domnul și am început, din nou, să vedem politicienii de la Bucureșți în pelerinaj prin țară. Deh, doar vin alegerile și iar umblă brambura după voturi. Boală veche, asta este, vina nu le aparține lor în exclusivitate, ci, mai ales nouă, pentru că i-am învățat cu nărav. Ce este mai interesant la aproape toți liderii de partide care s-au perindat în aceste zile pe la Bacău este faptul că evită cu maximă grijă să spună ceva despre influența zonelor subterane.

Pentru ei toate nerealizările țării, toate scandalurile, toate contrele primite sunt produsul exclusiv al incompetenței celor de la Putere, iar structurile paralele de Putere nu au nici o implicare. Mai delicat este când îi prinzi cu fofârlica pe acești domni care încearcă să te prostească pe față explicându-ți că nu se mai poate, domnule, uite că magistrații au ajuns să protesteze la Bruexelles.

Desigur, între protestari era și acel domn care căuta metode de a-i pune cu botul pe labe pe judecătorii nesupuși, dar ce mai contează?! Amănunte… Revenind la discuție, este extrem de interesant cum toți acești domni par să fie convinși că în țara asta toate sunt în regulă, doar unii o fac pe nebunii și încearcă să ne scoată din Europa sau să ne vândă Rusiei, drept pentru care e nevoie să vină UE să ne urecheze și să ne readucă pe drumul drept.

Imaginați-vă că sunteți un matematician și vă chinuiți să rezolvați o ecuație. Nu reușiți, însă, pentru că nu vedeți toate variabilele. Dacă nu luați în seamă toate elementele, nu puteți să o rezolvați. La fel se întâmplă și atunci când ne sunt prezentate jumătăți de adevăruri.

Fără a avea imaginea de ansamblu, nu putem vedea rezolvarea situației. Întrebarea care se pune este de ce o anumită parte a eșichierului politic refuză să vadă luptele din subterane? De frică? Plauzibil, mai ales că sunt mulți politicieni care vedeau zona underground acum câțiva ani dar care acum spun că n-o mai vad.