Politică, ură și dedesubturi

Niște amărâte de alegeri europene, aproape fără miza pentru noi, au fost transformate de unii într-un momen decisiv, care trebuie neapărat marcat, câștigat și folosit pentru umilirea adversarilor. Tradițional, alegerile pentru Parlamentul European nu au valoare pe plan național deoarece nu aduc nici o schimbare. Nu se schimbă Parlamentul, Guvernul, programul de guvernare.

Pur și simplu, câteva duzini de oameni primesc o patalama care le va permite să câștige niște salarii imense timp de patru ani și le va da prilejul să-și înjure țara în mod absolut liber. Colateral, unii vor putea pune umărul la alegerea noilor șefi ai Uniunii Europene, care vor câștigă mulți mai mulți bani și vor avea prilejul să tragă de urechi națiuni întregi dacă nu dansează cum s-a stabilit la Bruxelles sau dacă își permit să își ceară înapoi portofelul manglit de vreun comisar european.

Dar de aici și până la a transformă aceste alegeri într-un război sfânt e mult. Am văzut puștani care abia au terminat liceul declamand sloganuri de genul “dacă ies aia acum s-a terminat totul în țara asta”, tineri care amenință pe unii că au alte idei politice decât cele aprobate, oameni în toată firea care trimit mesaje de genul “o să terminăm și cu voi după alegerile astea”…

Intreaga țară s-a contaminat cu ură, o ură indusă de câțiva politicieni cinici care își văd amenințate scaunele și stilul de viață. Mai mult, după modelul “Batalioanelor de Asalt” ale lui Hitler, care aveau misiunea să spargă mitingurile adversarilor, s-au constituit și la noi grupuri care sunt trimise să amenințe și să intimideze participanții la mitingurile adversarilor. Păcat că nu se mai învață istorie, altfel membrii acestor “Sturmabteilung” românești ar fi aflat că după ce a preluat puterea, Hitler i-a omorât întâi pe membrii SA, care deveniseră incomozi. Cum spuneam, aceste alegeri sunt supraapreciate ca importantă.

De ce? Pentru că un anumit personaj își dorește cu orice preț guvernul său și folosește orice pretext pentru asta? Poate că da, dar răspunsul ar fi prea simplist. Pentru un răspuns complet, trebuie să ne uităm la configurația geopolitică actuală, în care marile puteri s-au încăierat din nou pentru teritorii și resurse.

Estul Europei este negociat așa cum era tranșat nordul Africii acum un secol. Noi nu vrem să vedem, dar lupta politică în România nu se da între politicienii români, ci între agenți de influiență ai Germaniei, Franței, Rusiei, SUA și ai Israelului.

Care doresc fiecare acces la resurse și la piața de desfacere care este România. De ce credeți că o delegație americană face presiuni asupra actualului Guvern să anuleze celebra Ordonanță a redevențelor? Pentru ca americanii să poată extrage gaz ieftin de la noi care să-l concureze pe cel livrat Germaniei de Rusia. Noi să le dăm gazele pe gratis pentru ca americanii să poată influiența politica Germaniei mai bine decât rușii…

Concluzia? Noi ne vom scuipa în continuare unii pe alții, ne vom înjura, poate ne vom și incaiera în numele unor idei politice care nu au nici o legătură cu realitatea, în vreme ce băieții deștepți vor face ceea ce au făcut mereu: ne jefuiesc cu zâmbetul pe buze.