De ce a pierdut PSD? Si de ce trebuie sa plece?

Jucati CS? Stiti mesajul ala care apare cand ti-o iei in freza, “X s-a dus cu cutite intr-o lupta de pistoale”?

Aia e.

Am scris de cand au inceput demonstratiile #rezist ca PSD nu e nicaieri. Ca partidul nu comunica. Ca electoratul sau e abandonat, ca nimeni nu-i explica ce se intampla, care sunt exact problemele, care sunt manipularile.

Liderii partidului, atat de la Centru cat si din teritoriu s-au multumit sa dea din umeri si sa faca 2-3 conferinte de presa pe an in care sa insire maretele realizari. Insuficient, insa, in conditiile unui razboi mediatic de o asemenea anvergura.
Si Ceausescu avea realizari si nu l-a ajutat cu nimic.

Intr-o lupta de pistoale nu te duci cu cutitele.

Rezultatul este un nou an 2009, cand poporul il realegea voios pe Basescu doar ca sa-l injure doi ani mai tarziu.

PSD pierde pe mana sa pentru ca nu a stiut sau nu a vrut sa comunice. N-a invatat ca ura este mai puternica decat orice. Pe termen scurt cel putin. Asa cum PDL-ul reusea sa induca valuri masive de ura in societate contra unor intregi categorii sociale, asa s-a intamplat acum.

Daca mai vrea sa mai aiba vreo sansa, PSD trebuie sa se retraga urgent de la guvernare. Poporul a decis si trebuie sa-si asume consecintele. Iar PSD trebuie sa invete sa lupte cu aceleasi arme ca si oponentii sai.

Cat despre actuala Opozitie, tare imi pare ca in toamna la prezidentiale vom asista la o interesanta alianta PNL – PSD contra USR PLUS.