Vrei o țară că afară? Renunță la misecuvenism!

De câte ori nu ați auzit pe unii sau pe alții că vor să primească anumite lucruri pentru că “li se cuvine”?! “Așa trebuie!”, decretează, doct, unii sau alții.

Pentru o întreagă generație obișnuită să primească totul cât mai repede nu există “nu se poate”, “nu e legal” sau “trebuie să plătești pentru asta”. Vrem spații de parcare cât mai multe și neapărat gratuite, dacă ni se cer bani pentru a parcă mașina facem scandal, păi pentru asta au murit la Revoluție, ca să ne ia bani pe parcare? Huo, ciuma roșie!

Aceleași persoane care la Londra, Paris sau la Roma plătesc sume imense pentru parcare, aici, în țară, nu mai acceptă să scoată un leu din buzunar ca să-și lase autoturismul pe marginea străzii.

Toți vrem să ni se facă, să ni se dea, să obținem, să avem, dar gratis. Că doar de aia votăm: să ni se dea. Îi scuipăm in freză pe “asistatii social” care, nevând din ce trăi, apelează la mila statului, pentru că lor nu li se cuvine; nouă, însă, da, trebuie să ni se dea! Autostrăzi gratis și cât mai repede, locuințe gratis, străzi asfaltate, școli gratuite, eventual fără examene, burse și așa mai departe. Noi nu! Noi nu avem nici o obligație pentru asta, nu trebuie să plătim nimic, nici taxe, nici chirii…

Nouă ni se cuvine și vrem și trebuie să ni se dea. Să scadă impozitele cât mai mult dar să primim gratis totul. De unde? Nu e treaba noastră! Să se gândească politicienii pe care i-am ales. Și dacă nu ne dau, ii dăm noi jos! Ba le mai facem și denunț penal că nu ne-au dat. Țara asta e într-o derivă cumplită pentru că nu ne hotărâm ce regim să aibă. Vrem lucrurile din capitalism la costurile din comunism…