În Basarabia nu e ca-n România. E mai rău

Prea puțină lume este atentă la ceea ce se petrece la Chișinău și e păcat. Pentru că evenimentele de peste Prut ne arată adevăratul chip al așa-zisei politici externe a Uniunii Europene. Pur și simplu, în atingerea unor scopuri nu se mai păstrează nici măcar aparența legalității. Ce s-a întâmplat?

Curtea Constituțională de la Chișinău decide că Parlamentul trebuie dizolvat, însă parlamentarii pro-ruși, dar și cei așa-zis pro-europeni refuză verdictul, se adună într-o sesiune „noaptea, ca hoții” și decid să aleagă un nou premier, sub directa îndrumare a ambasadorului american, prezent la negocieri.

Noul Executiv este total ilegal, după cum constată Curtea Constituțională, dar asta nu împiedică UE să-l recunoască. Pentru că, ce mai este legalitatea și constituționalitatea în ziua de azi, dacă interesele trebuie satisfăcute?!

Pe de o parte, UE ne tot amenință cu represalii pentru că nu respectăm „statul de drept”, pe de altă parte, UE își bagă picioarele în el stat de drept, dacă asta înseamnă să obțină ceea ce dorește. Cel mai interesant este că în România este liniște pe subiectul ăsta.

După ce ani de zile se inflamase sentimentul unionist, de scria pe toate zidurile „Basarabia e România”. Nu mai târziu de acum câteva săptămâni se propaga în spațiul public îndemnul de a vota la europarlamentare un independet unionist.

Facebookul era plin de astfel de îndemnuri iar acum rețeaua socială pur și simplu tace pe tema loviturii de stat de la Chișinău. De reacția României nu mai vorbesc, că de când președintele a confiscat subiectul, declarând că e singurul care are competențe în politică externă, s-a ales praful de diplomația noastră.