Vrei o țară ca afară? Fă pași!

Mă gândeam să mai fac o pauză la serialul ăsta, dar m-am lovit ieri de o situație cumplită și nu pot să tac. Eu înțeleg că există o mulțime de pițiponci care toată ziua bocesc că nu au unde parca și că de aia e aglomerație și că ei nu pot să oprească decât în fața magazinului, că dacă mai merg 50 de metri, fac buba.

Mă, băiatule, dar când onor administrația ți-a făcut ditamai parcarea în spatele Catedralei, tu de ce încă mai parchezi în sensul giratoriu din fața ei? Am văzut situația asta ieri și am crezut că explodez.

Pe zona hașurată de lângă statuia lui Ștefan cel Mare erau parcate 5-6 mașini. Pe prima bandă, chiar în fața Catedralei erau alte vreo 4-5 autoturisme. Iar în spatele bisericii, în parcarea recent deschisă, era pustiu! Peste jumătate dintre locurile de parcare erau libere! În cazul ăsta nu mai poate fi găsită nici o explicație.

Când parcarea geme de locuri libere dar tu parchezi în sensul giratoriu nu mai poate fi vorba decât de nesimțire! O nesimțire de aia imensă a unora care au impresia că sunt șmecheri și că li se cuvine totul. Acum, vorbind cât se poate de serios, cât este să bagi mașina în parcarea din spatele Catedralei și să faci 50 de pași în plus către parc? Dar ce zic 50? Că erau locuri disponibile la 10 metri de intrarea în parc. Dar nu, nesimțirea e prea mare.

De ce să intri cu mașina DUPĂ Catedrală când poți să o lași ÎN FAȚA ei?! Să vadă lumea cum scoți căruciorul copilului din portbagaj și să știe că te duci în parc, să te relaxezi. Ce dacă o mașină poate să intre în tine oricând?

Boieria se plătește și merită riscul, nu-i așa?! Faza asta ne arată că toate scuzele de doi lei cum că punem mașina pe trotuar, o lăsăm în intersecție, ne urcăm pe spațiul verde pentru că nu-s, domnule!, locuri de parcare, e doar o vrăjeală, o explicație de prostit proștii care să justifice durerea noastră în cu… paișpe față de orice.

Iar durerea asta nu se poate lecui decât ca-n India, unde poliția rutieră, în loc să-i mai amendeze pe motocicliștii care nu respectă regulile de siguranță, îi ia la „măsurat” cu bețele de bambus.