Reevaluări post-electorale

Vă mai amintiți vremurile bune când “proasta secolului” se afla pe toate canalele iar din “idioată”, “imbecilă” și “rușine națională” nu o scoateati pe “Veorica”? Cum articula un cuvânt, cum vuia Internetul de parcă omorâse pe cineva!

Iar acum? Acum nu se mai aude nici “pâs”. S-a pus batista pe țambal. S-au retras la depou comandourile care o urmăreau prin țară să o huiduie, ca să aibă impresia că peste tot pe unde merge este fluierată. Maurul și-a făcut datoria, maurul poate să se retragă.

“Veorica” are acum zgarda care trebuie, reacționează cuminte la semnalele de la telecomanda “bună” și, prin urmare, este ok!

La fel și Ponta, care după vreo doi ani de înjurături primite din toate direcțiile, a văzut lumina și a înțeles care e șmenul.

De reevaluarea lui Băsescu nu mai spun; după ce a primit o lovitură de peste șapte milioane de voturi la Referendumul de demitere cu care s-a șters la fund pentru că avea protecția UE, a revenit pe cai mari și este europarlamentar, ales de românii care, pe vremuri, îl urau.

Vedeți ce minuni face presiunea publică? Cum poate determina politicienii să acționeze așa cum vor sforării? Că trebuie să fii extrem de naiv să crezi că toate aceste jocuri de sunet și lumina au fost făcute la întâmplare, pe baza de sentiment popular. Nu, băieții deștepți au reinventat tribunalele populare și le-au adaptat la epoca Facebookului.

Au desemnat personajele negative și au apăsat pe niște butoane psihologice arătându-le românilor pe cine trebuie să urască. După ce victimele au înțeles mesajul, s-a apăsat din nou pe butoane și s-a oprit spectacolul. E pauză. Poporul trebuie să se odihnească.

Până la următorul show, când iarăși va primi o nouă lista cu indezirabili care trebuie frageziti la focul mic al urei noastre până vor înțelege că pot fugi dar nu se pot ascunde. Și că trebuie să facă numai ceea ce li se transmite de către băieții deștepți.

Care, la rândul lor, primesc instrucțiunile din străinătate, de la adevărații băieți deștepți. Ați prins ideea? Noapte bună!