Batista pe țambal

Cazul fetiței târâte de un procuror din casa în care a crescut și livrate haiduceste familiei americane sub protecția trupelor speciale ale Poliției lasă o mulțime de semne de întrebare. Multă lume s-a declarat ultragiată, în mod firesc, de modul în care a fost bruscată fetița, atât fizic cât și psihic. E normal să fim bulversați de aceste imagini dar, cred eu, aceasta este cea mai mică problemă.

Chiar dacă pare mare, mai grav mi se pare decizia unei instanțe care desparte două surori, după ce niște funcționari de la Protecția Copilului ar fi refuzat solicitarea de adopție celor care au crescut-o.

Asta mi se pare mult mai strigător la cer și acest lucru ar trebui investigat de ceea ce numim noi “Justiție”. Lucru care, evident, nu o să se întâmple pentru că nu cred că desfășurarea de forțe a fost întâmplătoare. Acum, serios, după un infractor considerat periculos sunt trimiși doi polițiști fără veste antiglonț iar pentru a lua un copil sunt aduși “mascați” înarmați?

Și încă nu e nimic pe lângă desfășurarea de forțe ce a urmat pentru a se pune batista pe țambal: instituții de stat și mass-media s-au întrecut în a denigra familia de asistenți maternali; unele instituții de presă au șters știrile scrise despre cazul fetiței, altele au început să răstălmăcească faptele iar pe Facebook au început să fie blocați cei care dezvăluiau, de exemplu, că americanul care o înfiase pe micuță lucrează la o mare companie medicală care s-ar ocupa, între altele, și cu transplantul de organe.

Lucru curios, după ce a apărut informația, respectivul a început să blocheze accesul la contul de LinkedIn unde era postat CV-ul. Una peste alta, situația este ciudată de la un capăt la altul, însă, n-am nici o emoție că se va pune batista pe țambal. Sunt implicate atâtea persoane aflate de partea “care trebuie”, că va fi imposibilă o altă soluție. Cu siguranță îi vor găși vinovați pe asistenții maternali de “lipsirea de libertate” a copilei și-i vor “încălța” cu câțiva ani de închisoare, să se liniștească și să nu mai pună întrebări. Ehei, dacă era cineva de la “ăilalți” implicat… deja era arestat si condamnat… Așa, că… ghinion, cum ar spune președintele nostru. Dormiți liniștiți, sunteți pe mâini bune!