Când virușii scăpați din laborator nu sunt, de fapt, scăpați

Acum vreo zece ani ne amuzam teribil când vedeam cum apare, la fiecare rundă de alegeri, câte un partid nou-nouț, de care nu auzise nimeni dar care lua o halcă bună din voturi pe un program electoral total aiuritor. Și partidulețul acela se lipea mai mult sau mai puțin de coaliția de guvernământ, reușind să devină indispensabil.

Că a fost PRM, că a fost PNG, UNPR sau PPDD, trucul acesta a funcționat uns la fiecare patru ani. Ne spuneam pe atunci că aceste partide sunt ca niște viruși scăpați din laboratoarele de cercetare și care, ajunși în lumea noastră, ne infectează. Nici prin gând nu ne trecea atunci că toți acești viruși nu sunt evadați, ci eliberați cu grijă din laboratoarele de cercetare, cu scopul de a securiza o bună parte din voturi și de a se transformă în partide-balama fără de care să nu se poată guverna. Uneori am senzația că nici liderii lor nu au știut ce se întâmplă, fiind, în permanență, sub controlul unor analgezice care îi împiedicau să vadă realitatea. Cu ce scop au fost creați și eliberați aceste viruși?

Jumătate din răspuns a fost dat: că să devină o forță politică fără de care nu se poate guverna. Dar care ar fi fost scopul introducerii în ecuația Puterii a acestor partide? Răspunsul îl găsim în natură: virușii infectează organismele – gazdă. Iar infecția este, de fapt, un transfer de informație genetică, celulele gazdei fiind modificate după cum le transmite virusul. Mai clar de atât nu cred că se poate explica. Dar problema nu e această.

Problema este, pe de o parte, inacțiunea sau inexistența anticorpilor care să apere organismul de infecție și, pe de altă parte, faptul că milioane de votanți au fost seduși de ceea ce în Vestul Sălbatic s-ar fi numit „negustori de ulei de șarpe”, că parcă „șarlatani” e un termen cam drastic. Serios! Amintiți-vă de OTV și giumbușlucurile lui Dan Diaconescu și pe urmă întrebați-vă cum a putut poporul să voteze PPDD astfel încât să existe zeci de deputați și senatori ai acestui partid?! Partea cea mai mișto este că evadările din laborator par să nu se fi sfârșit.